Seizoensgerecht Winter

Gezelligheid gaat door de maag

Zo smaakt winters binnen

Winterbock

Het mag dan koud zijn buiten, en guur, maar dit betekent alleen maar een reden voor meer gezelligheid. In een halfuur staat dit gerecht op tafel, om samen van te genieten. Met je gezelschap natuurlijk, maar óók met zo’n geweldig glas Brand Winterbock.

Dit gerecht, dit bier

Hazenrugfilet met parmaham en zuurkool

Een heerlijk winters gerecht, heel makkelijk te bereiden. De volle, moutige tonen van de Brand Winterbock zijn heel mooi in balans met de zuurkool. Het vlees geeft samen met de ziltige parmaham een heerlijke bite aan het gerecht. Verrassend is de combinatie van wild en pesto. Heerlijk!

Werkwijze
👤 4 personen
🕒 30 minuten

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bestrijk de hazenrugfilets rondom met pesto. Spreid de filets uit en vouw de smalle punten zover terug zodat de filets overal even dik zijn. Wikkel rond elke filet twee plakken ham. Verhit de koekenpan met olie en bak de filets in ca. 2 minuten rondom bruin. Leg de filets vervolgens in de ovenschaal en laat ze in ca. 6 minuten van binnen rosé worden.

Halveer de tomaatjes en verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Fruit in het bakvet gesnipperde stukjes ui en fijne stukjes knoflook. Schep de zuurkool erdoorheen op matig vuur voor ca. 3 minuten. Meng de olijven en de tomaatjes met de ui en knoflook en bak deze nog voor 1 minuut mee. Je kunt het geheel nog verder op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip: Serveer met aardappelpuree, en natuurlijk een heerlijke Brand Winterbock, voor de perfecte winterse combinatie

Ingrediënten

  • 4 hazenrugfilets
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 8 plakken Parmaham
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 kleine tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 250 gram zuurkool
  • 16 zwarte olijven zonder pit