Seizoensgerecht Lente

Gezelligheid gaat door de maag

Gemaakt om niks te missen

Example - Lentebock

Voor lekker eten heb je nooit een goeie reden nodig. Net zo min als voor goed gezelschap. Voor deze frisse en zachte lamsbereiding hoef je geen uren in de keuken te staan om de lente op tafel te krijgen. O, en ook heel fijn: bijna alles is vooraf voor te bereiden. Kun je straks gewoon aanschuiven en samen met vrienden of familie proosten op de lente!

Dit gerecht, dit bier

Lamsrack uit de oven

Een uniek vleesgerecht met een uniek bier. De milde, zachte textuur van de lamsrack, sluit mooi aan bij de zachtheid van Brand Lentebock. De fruitige tonen van het bier worden heerlijk versterkt door het malse vlees. Om te smullen!

Werkwijze
👤 4 personen
🕒 45 minuten

Haal de dikke vetrand van de lamsrack weg. Een beetje vet aan de rack laten zitten is niet erg, maar wanneer het om een vetrand van een centimeter gaat, kun je er beter wat vanaf halen.

Ook het vliesje aan de binnenkant (in de holling van de ribjes) kun je beter verwijderen. Dit maakt het vlees zachter. Omdat lamsvlees vrij mild van smaak is, kun je rustig wat kruiden gebruiken. Peper en zou natuurlijk, maar misschien ook wat kerrie?

Verhit een beetje olie of boter in een pan, en bak het vlees om en om op hoog vuur tot het bruin kleurt. Niet te lang, het vlees gaart immers verder in de oven. Het aanbraden dient alleen voor de mooie kleur!

Lamsvlees heeft maar even nodig in de oven, dus vandaar dat je de oven op een iets hogere temperatuur instelt. Verwarm de oven op 200 graden en gaar de lamsracks in het midden van de oven in ongeveer 10/20 minuten rosé gaar. Laat de lamsrack vervolgens nog even kort onder aluminiumfolie rusten. Hierdoor wordt het vlees lekker mals.

Serveertip: Serveer de lamsrack met asperges, aardappelkoekjes en een overheerlijke Lentebock. Gekoeld het lekkerst. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 Lamsracks
  • Peper
  • Zout
  • Kerrie