Seizoensgerecht Herfst

Gezelligheid gaat door de maag

Limburgs genieten

BRAND DubbelBock Fles 30cl glas Sunshine

Als ze ergens gek zijn op ‘t goeie leven dan is het in het zuiden. Het bourgondische Limburg, geboorteplaats van Brand, heeft naast ons bier meer lekkers te bieden. Geniet van deze Limburgse wildstoof na een herfstige boswandeling of knusse dag warm binnen. Zo lekker kan ’t goeie leven zijn.

Dit gerecht, dit bier

Limburgs wildstoof

Brand Dubbelbock staat bekend om zijn mildzoete en kruidige tonen. De umami-achtige smaken van deze wildstoof vormen een perfecte combinatie met dit herfstige bier. Limburgs trots, gewoon verwennerij!

Werkwijze
👤 4 personen
🕒 25 minuten
⌛ 2 - 3 uur wachttijd

Smelt de boter in een braadpan. Bak de ui, peen, bleekselderij en knoflook in ca. 3 minuten. Schep het stoofvlees erdoor en bak deze rondom bruin. Schenk de Brand Dubbelbock langs de rand van de pan erbij. Voeg de wildfond, salie en ontbijtkoek toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees zachtjes gaar in ca. 2-3 uur.

Serveertip: Ook heerlijk als vulling voor een wildstoofpasteitje.

Ingrediënten

  • 50 gram roomboter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 kleine winterpeen, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 800 gram stoofvlees van hert (of haas of ree)
  • 1 flesje Brand Dubbelbock
  • 200 ml wildfond
  • 2 takjes verse salie
  • 2 /3 dikke plakken ontbijtkoek, in blokjes