VLIEREFLUITER: EEN NIEUWE COLLAB VAN ITGWO, BRAND EN FORTUNA

Geboren uit duurzaamheid
Into the Great Wide Open en Brand hebben samen de ambitie uitgesproken om een zo groen mogelijk festival te organiseren. Zonnepanelen, een waterrad elektrische trucks, transport per zeilboot, mierenzuur aggregaat maar ook.. Een lokaal gebrouwen bier. Aan Brouwmeester Rob Habets van de Brand Bierbrouwerij en Bojan Bajic van Fortuna Vlieland de mooie en eervolle taak om hier iets moois en smaakvols van te maken. En dat is gelukt, met veel plezier hebben de twee brouw en bierliefhebbers elkaar geïnspireerd, van elkaar geleerd en tot een mooi nieuw bier gekomen.

Over de Vlierefluiter
Voor de festivalganger is flierefluiter een eretitel. En voor Into The Great Wide Open is Vlierefluiter het erebier! Bojan Bajic van brouwerij Fortuna Vlieland en Brand’s brouwmeester Rob Habets trokken lanterfantend en pierewaaiend over het eiland en struikelden over de smakelijkste vlierbloesem. Op naar de brouwketels verderop in het duin. Weken later zag een prachtig troebele New England India Pale Ale het levenslicht.

Deze New England IPA, met een alcohol percentage van 6.5 %, stroomt tijdens het festival Into the Great Wide open bij elke bar uit de tap en is tevens binnenkort in het Brand Proeflokaal in Wijlre te proeven.